L’ANC Anoia dóna el tret de sortida a la campanya “Els ajuntaments per la independència”

L’ANC Anoia dóna el tret de sortida a la campanya “Els ajuntaments per la independència”

Els presidents comarcals de les formacions polítiques; Jordi Calpe d’ ERC, Jordi Torras de CDC, Xavier Boquete d’ UDC i Aleix Auber de la  CUP,  acompanyats d’una setantena d’alcaldables a la comarca, s’han donat cita avui dilluns a La Tossa de Montbui, en un acte organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana de l’Anoia, per sumar-se a la campanya “Els ajuntaments per la independència”.

L’objectiu de l’acte, a més de tret de sortida a la campanya, ha sigut simbolitzar el fort compromís de l’Anoia en el procés independentista i aconseguir que el màxim nombre de candidatures s’impliquin d’una forma clara i rotunda al procés.

L'acte va tenir lloc dilluns al restaurant de La Tossa

En nom de l’ANC Anoia, Núria vinyals i Josep M. Oller ha agraït a tots els assistents el compromís amb la comarca i el país. Vinyals ha argumentat que “per assegurar l’èxit del procés nacional, cal més que mai, el compromís dels ajuntaments amb la independència. Perquè els governs municipals i les institucions locals que se’n deriven seran claus per fer costat al nou Parlament i al nou govern de la Generalitat sorgits de les eleccions del 27-S i que hauran de tirar endavant la constitució de la República Catalana”.

 

Signatura d’un document amb les promeses dels alcaldables

Així, en el decurs de l’acte, d’una banda s’ha demanat a tots els alcaldables la signatura d’un document en el qual, en cas de sortir elegits, es comprometen a:

  • Proposar en el primer ple ordinari l’adhesió o continuïtat a l’AMI.
  • Promoure campanyes de suport al caràcter plebiscitari del procés.
  • Assumir que en cas que les eleccions plebiscitàries del 27S configurin una majoria independentista al Parlament, l’ajuntament, amb el seu alcalde o alcaldessa al capdavant es posin a disposició del govern del país
  • I finalment, que en cas que les accions de les institucions espanyoles ho requerissin, l’alcalde o alcaldessa, com a representant legítim de tots els veïns, participi en l’Assemblea de  càrrec electes.
ERC, CDC, UDC i CUP Anoia s'han sumat a la campanya

Per altra banda, l’Assemblea es compromet a donar a conèixer les candidatures que en aquestes eleccions incloguin aquests punts en el seu programa electoral a través de fulls informatius que seran enviats a tots els domicilis de la comarca.

L’ANC Anoia continuarà buscant aquest compromís escrit a totes les candidatures de tots els pobles de l’Anoia que encara no s’han sumat a la campanya.

Vinyals ha conclòs l’acte manifestant “Algú ens titllarà d’utòpics, d’idealistes o d’ingenus, o potser les tres coses juntes. La veritat és que tenim clar cap on anem i què volem aconseguir. Ho tenim a prop i no ens rendirem. Així doncs, ens trobem en el camí cap al 27 S, on tot comença.”

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 × three =

Seguretat * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.