Palau Sant Jordi – 24 Abril – Tornen les urnes, tornem al carrer !!

Palau Sant Jordi – 24 Abril – Tornen les urnes, tornem al carrer !!

Avui, divendres 24 d’Abril, amb totes les localitats esgotades, més de 16.000 persones han omplert el Palau Sant Jordi per en un gran acte organitzat per la plataforma unitària Ara es l’hora (ANC, Omnium i AMI), sota el lema ‘Tornen les urnes, tornem al carrer’, per tal de donar un impuls al moviment independentista amb vista als mesos determinants que afronta el país i per defensar la necessitat de donar suport a formacions partidàries de la independència tant a les eleccions municipals del 24 de maig com a les catalanes del 27S.

La massiva afluència de públic –l’aforament màxim del recinte és de 16.135 persones– ha endarrerit prop d’una hora el principi de l’acte que, finalment ha començat pocs minuts abans de les nou de la nit amb un homenatge a Ovidi Montollor.

Al mateix temps, l’etiqueta #TornemAlCarrer24A ja s’havia convertit en tendència del moment a la xarxa social Twitter.

Tot seguit ha presentat l’acte l’actor Quim Masferrer, que ha expressat el sentiment dels presents: “Estem tristos, desinflats… Només som 16.000 persones que hem omplert el Sant Jordi!”. “El 24 de maig arriba el primer port de muntanya que hem d’assolir, les municipals. I les guanyarem!”, ha afegit en referència als comicis locals.

Els primers en agafar la paraula han estat precisament els representants de les entitats municipalistes. El president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, ha assegurat que “els alcaldes i alcaldesses ens la jugarem per la democràcia i la llibertat”.

L’ha seguit el president de l’Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Vila d’Abadal, que ha subratllat la importància que les eleccions del proper 24 de maig siguin també plebiscitàries. “No podrem deixar de votar amb caràcter plebiscitari fins que siguem definitivament independents”, ha avisat.

Hem de votar i formar els nous ajuntaments que declararan la independència de Catalunya”, ha reblat.

Després del seu parlament, ha arribant el moment central de la nit, quan més de 800 alcaldables i representants del món municipal han desplegat una immensa lona amb el lema 24-M, fem la independència des dels ajuntaments; mentre les grades, acompanyats de la música d’Obrint Pas, han fet un immens mosaic de la senyera, en la que ha estat la gran imatge de la nit.

Tot seguit, el periodista i escriptor Antonio Baños, ha pujat a l’escenari remarcant el caràcter social que ha de tenir el procés i la urgència d’implicar-nos en el projecte. “Si no ets tu, qui? Si no és ara, quan? Fem-ho que ningú no ho farà per nosaltres!“.

A continuació, Ferran Civit de l’ANC i Rita Marzoa d’Omnium Cultural, han explicat quins seran les avantatges d’aconseguir un estat independent i, en cas que guanyi l’opció sobiranista, els passos a seguir després del 27S. Per aquest proposit, també han intervingut, a través de video, Núria Bosch, catedràtica d’economia pública i vice-presidenta del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN); Santiago Vidal, magistrat de l’Audiència Provincial de Barcelona i membre de Jutges per a la Democràcia; Germà Bel, catedràtic d’Economia Aplicada a la Universitat de Barcelona; Francina Esteve, doctora en Dret Internacional i membre del CATN i Raül Romeva, doctor en Relacions Internacionals. Rita Marzoa ha acabat comentant que “poble a poble, ciutat a ciutat, el 24 de maig avançarem cap al 27-S, on tot comença“.

Després, els assistents han contemplat l’actuació teatral de l’actriu Montserrat Carulla i Aleix Peña, simulant un diàleg entre un avia i el seu nét. “Ara tenim una oportunitat única per fer les coses diferents”; “El país que hem somiat es al llindar de la porta. Només hem d’acabar d’empènyer per obrir-la de bat a bat. Oi que tornen les urnes? Doncs au, tornem al carrer“, diu Carulla.

 

Al discurs final, Muriel Casals ha destacat la importància dels municipis i les eleccions del 24 de maig, ja que els ajuntaments són els primers a resoldre els problemes que afecten els ciutadans: “fer front a aquest repte exigeix disposar dels recursos justos i eliminar les traves que actualment posa l’estat espanyol, creiem que la nova República Catalana serà el millor instrument per resoldre aquestes qüestions d’ordre social”. Casals, que ha agraït la tasca dels alcaldes i ajuntaments pel seu paper al passat 9N, ha dit que “quan la ciutadania, la societat civil, les institucions i partits hem compartit un mateix horitzó hem estat imparables”. “Ho tornarem a fer!”, ha conclòs.

Forcadell, per la seva banda, ha dit que “el 27S tenim el repte més gran i excepcional que hem tingut mai com a país”, i ha afirmat que “el 24 de maig demostrarem que els catalans quan votem, votem majoritàriament independència”.  “Sabem que construir la república catalana és el projecte més il·lusionant,  innovador i més trencador i l’únic que té el futur garantit, perquè no hem de demanar permís a ningú per fer-lo possible”, ha explicat, per afegir que “cap govern ni cap estat podrà  aturar la democràcia, cap govern ni cap estat podrà impedir que els 27S capgirem la història!”.

L’acte ha acabat amb l’actuació de la llegendària i sempre present companyia Elèctrica Dharma.

 

 

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

16 + 1 =

Seguretat * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.