Dijous 19 de juliol: Presentació de la campanya “Amb Independència” de l’Associació Catalana de Professionals

Dijous 19 de juliol, a les 8 del vespre, a la Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí

És desitjable la independència de Catalunya? I és possible?

Aquest és un debat que els darrers anys s’ha estès com una taca d’oli al conjunt de la societat catalana i seria poc responsable no participar-hi, perquè és un tema que preocupa a una part significativa del país.

Des de la independència de criteri volem preguntar als experts en una àmplia gamma de temàtiques què n’opinen. Volem dibuixar com pot ser una Catalunya independent, per tenir clar en què hi podria guanyar el país, però també en què hi podria perdre. I volem començar a imaginar com pot ser un procés de transició entre la situació actual i el reconeixement de ple dret per la comunitat internacional del nou estat. El tema és massa seriós per discutir-lo només superficialment. Cal analitzar, discutir, aprofundir, buscar consensos. Cal tenir molt clar si realment cal fer aquest pas. Perquè si s’ha de fer, cal fer-ho ben fet i amb el suport majoritari de la societat catalana.

El projecte Amb independència pretén doncs analitzar la viabilitat de la independència de Catalunya i discutir sobre els avantatges i inconvenients d’aquesta possibilitat.

I té la intenció de fer d’altaveu de tot aquell qui, des del coneixement, el rigor i la seriositat vulgui aportar el seu granet de sorra en una discussió cabdal per al futur del nostre país

Entrevistes a experts

L’Associació Catalana de Professionals està realitzant una sèrie d’entrevistes a experts en diversos àmbits (dividits en els blocs: economia, estat del benestar, cultura i llengua, política, seguretat, esports, relacions internacionals, justícia i societat) que donen la seva visió sobre la viabilitat de la independència de Catalunya. Fins avui, han editat els vídeos següents: “Balança comercial amb Espanya” (amb Modest Guinjoan); “Model d’infraestructures” (amb Mateu Turró); “Projecció internacional de la cultura catalana” (amb Matthew Tree); “Estructura, organització política i viabilitat d’una catalunya independent” (amb Ferran Requejo) i “L’Església catalana” (amb Mossèn Ballarín). Podeu veure aquests vídeos a:  http://ambindependencia.cat/videos/

L’Associació Catalana de Professionals

L’ACP (Associació Catalana de Professionals) és constituïda per un grup de més de 200 socis, i sòcies, de diferents sectors professionals (enginenyeria, economia, dret, medicina, periodisme, l’educació, gestors…)

L’associació posa a diposició dels seus socis i sòcies espais de debat electrònic que donen forma a sectorials on s’agrupen els seus membres segons l’afinitat en cada camp professional. Cada sectorial defineix la seva pròpia dinàmica interna així com la coordinació i el treball conjunt amb les altres sectorials. A la vegada, el caràcter intersectorial de l’associació afavoreix el contacte entre diferents àmbits professionals, la qual cosa permet a l’associat de disposar d’una àmplia perspectiva d’actuació tant individual (generant xarxes de contactes) com col•lectiva (ampliant les possibilitats d’incidència social).

El Grup de Periodistes Ramon Barnils actua a tots els efectes com la sectorial de periodistes de l’ACP.

L’Associació Catalana de Professionals (ACP) es va constituir públicament el dia 22 d’abril de 1995. L’Assemblea Constituent de l’ACP es va celebrar a la Casa Golferichs de Barcelona el dia 13 de juny de 1998

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

18 + 16 =

Seguretat * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.